Digitointi on asiakirjojen ja mikrofilmien tallennusta sähköiseen muotoon.

Se on nopea ja edullinen tapa tallentaa suuria sivumääriä sisältäviä asiakirjoja ja piirustuksia helposti käsiteltävään muotoon. Digitaalinen tiedosto voidaan tehdä, myös pitkäaikaisarkistoiduista mikrofilmeistä. Näin perinteinen ja nykyaikainen teknologia täydentävät toisiaan.

Vaikka digitointia ei voida pitää yhtä luotettavana menetelmänä tiedon säilyttämisessä kuin mikrofilmejä pitkällä aikavälillä, sen ehdottomana etuna on tiedon saatavuuden parantaminen.

Sähköisiä palveluja kehittämällä edistetään tiedon saannin tasa-arvoisuutta, tiedon hyödyntämisen ja oppimisen mahdollisuuksia sekä tiedon monimuotoisuutta. Verkkopalvelut parantavat merkittävästi myös informaation alueellista saavutettavuutta.

Tehokas ja turvallinen

Sähköiset tallenteet on mahdollista siirtää DVD/CD-levylle tai ulkoisille kovalevyille haluamassanne tiedostoformaatissa(.TIF, CIT jne.). Tallenteiden käyttö on helppoa, koska tiedostojen lukemiseen ei tarvita erikoisohjelmia.

Digitaalimuotoisesta aineistosta voidaan tulostaa tallenteet mikrofilmille. Informaation säilyvyys on taattu, kun tietomuodossa olevan sähköisen aineiston varmuuskopiona toimii mikrofilmi.

Mustavalkoskannaus

Harmaasävyskannaus

Väriskannaus